Fasaskogen- Rönningshyttan Porten mot fasaskogen

Välkommen till trolska Fasaskogen i Degerfors.
Välkommen till Fasaskogen!
Parkering vid Rönningshyttan.
Var beredd att parkera en bit ifrån rastplatsen.

Ta det lugnt och kör försiktigt vägen är dålig på vissa ställen.

Fasaskogen är ett ca 28 kvadratkilometer stort område i Södra Kilsbergen, närmare bestämt öster om sjön Ölen. Ge dig ut på vandring längs någon av de många stigarna och upptäck den trollska och vildmarksartade naturen. Vid Rönningshyttan finns information samt kartor att tillgå.
Varför kallas området Fasaskogen? Kanske var de skogsarbetaren vedermödor när han skulle frakta ut timmer eller kol med häst och vagn eller den dramatiska naturen som satte fart på fantasin. Några påstår att stråtrövare gömde sig i den djupa otillgängliga Fasaskogen.

Men det var förr det. När man går i terrängen är det lätt att förstå hur jobbigt det var att ta sig fram i terrängen. Nu är de stora mossklädda stenarna en prydnad där de ligger och ruvar på hemligheter.

Vi samarbetar med ett antal restauranger så det går att få mat levererad till skogen. Mer info om detta finns vid rastplatsen i Rönningshyttan.

För kartor se: https://www.lansstyrelsen.se/orebro/besoksmal/naturreservat/fasaskogen.html
INFO
Plats
Arrangör
Fälttjänst
Industrigatan 8
693 35 Degerfors
dressin@degerfors.se
058648740
Namn
Fasaskogen
Adress
ÖLSDALEN
160
693 91 Degerfors
Kommun: Degerfors
Beskrivning
Fasaskogen är ett ca 28 kvadratkilometer stort område i Södra Kilsbergen, närmare bestämt öster om sjön Ölen. Ge dig ut på vandring längs någon av de många stigarna och upptäck den trolska och vildmarksartade naturen. Vid Rönningshyttan finns information samt kartor att tillgå.
Vägbeskrivning
Åk till vägskälet vid norra änden av sjön Ölen. därifrån är det skyltat.
Tillbaka
Degerfors
Boka här
Vinteraktiviteter
Vandra
Vandringsled