27
nov

En Hyllning Till Ted Gärdestad

Karlskoga
En hyllning till två av de absolut största av våra kompositörer/textförfattare - Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad.
Ted Gärdestads kompband 1991–1996 fortsätter sin turné med ”En Hyllning Till Ted Gärdestad” under 2020. "Vi gör låtarna precis så som Ted ville ha dem". 1991 kom bandet, Rock ´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2013 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Teds musik på det sätt han själv önskade. "Vi spelar hans musik precis som han ville att den skulle låta." En hyllning till två av de absolut största av våra kompositörer/textförfattare - Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad! Bandet bestående av hela 13 personer. Bandets tre sångare, Titti, Tessan och Tomas framför brödernas musik & texter. Deras låtskatt lever vidare från generation till generation. Vem har inte nynnat med i ”Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Goliat från Gat, Chapeau-claque m.fl.”

”Mycket värme och kärlek under lördagens konsert på Stadsteatern (Falköpings Tidning) "Maskinen" spelar Ted Gärdestads musik så som Ted själv ville att den skulle låta. Och det gör de bra.” ”Kapellmästaren och basisten Peppe Maier hade ingen brådska när han mellansnackade. Det var befriande.” (Örnsköldsviks Allehanda), "Det bästa jag sett och hört", ”Fantastiskt”, "Vilka musiker", "Sångarna var otroliga", "Underbara låtar och en del jag aldrig hört förut, Suveränt bra. Verkligen värt att gå & se! Det är grymt bra. Har fortfarande rysningar efter konserten förra året." är några härliga kommentarer som sagts av publiken efter konserterna och skrivits på Facebook. Föreställningen blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att musiken har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som berör som är kopplade Ted & Kenneths underbara låtar.

Längd: 2 x 60 min + paus. Fikaförsäljning i paus.
Arr: HPM Entertainment AB
Biljetter köpes på www.ticketmaster.se. Ev. kvarvarande biljetter säljes på plats från kl. 18.15. Rullstolsplats ordinarie biljett - 1 ledsagare fri.
Biljettpris: vuxen 350 kr plus serviceavgift, ungdom t o m 13 år 320 kr plus serviceavgift.
INFO
Plats
Arrangör
HPM Entertainment
Tallvägen 20
635 06 Eskilstuna
info@hpmusik.se
Namn
Nya Folkets Hus, teatersalongen
Adress
Centralplan 7
691 32 Karlskoga
Kommun: Karlskoga
Tillbaka
Besök hemsida Boka här
Guldkorn
Musik

Tillfällen

2021-11-27 19:00