3
sep
9
nov

Kokboksutställning på Alfred Nobels Björkborn

Karlskoga
Utställning om hållbarhet inom mat och dryck på Alfred Nobels Björkborn.
Hållbarhetsutställningens fokus är mat och dryck. Maten är en nyckel för vår framtid, som vi sett i skenet av Covid-19. Utställningen visar att mat- och dryckessektorn har omfamnat hållbarheten. Detta blir en utgångspunkt för andra branscher.
Livsmedelsföretags hållbarhetsrapporter är viktigare än vi kan föreställa oss. De pekar ut vägar som leder oss bort från klimatförstörelser och skyndar på utvecklingen mot framtidens mat. Alfred Nobel hade älskat att bläddra i dessa rapporter, och kanske hade han i sitt laboratorium blandat en trolldryck i hållbarhetens namn?
Fredag, Lördag, Söndag kl 12:00-16:00
INFO
Plats
Tillgänglighet
Arrangör
Alfred Nobels Björkborn
Björkbornsvägen 10
691 33 Karlskoga
info@nobelkarlskoga.se
Namn
Björkborns herrgård, Nobelmuseet i Karlskoga
Adress
Björkbornsvägen 10
691 33 Karlskoga
Kommun: Karlskoga
Beskrivning
Nobelmuseet i Karlskoga är ett museum över uppfinnaren, företagaren, donatorn och instiftaren av Nobelprisen Alfred Nobel. Här i Karlskoga, på Björkborns herrgård, bodde Alfred Nobel under sommarperioderna de sista åren av sitt liv. Han hade då köpt AB Bofors Gullspång och fick Björkborns herrgård med i köpet. Han valde att bo på Björkborn under sina vistelser i Sverige. Alfred Nobel lät bygga ett laboratorium i närheten av herrgården där krutexperiment och försök med konstgjort gummi gjordes. Laboratoriet finns kvar och är idag en utställning om Nobels experimentverksamhet och företagande. Herrgården visar utställningar om människan Alfred Nobel. Museiverksamheten i Karlskoga startades på 1970-talet med sommarutställningar om Alfred Nobel. 1982 grundades Stiftelsen Alfred Nobels Björkborn med museinamnet Nobelmuseet i Karlskoga. Idag utgörs stiftarna av Nobelstiftelsen, Karlskoga kommun, SAAB Dynamics AB och Akzo Nobel AB. Ordförande är landshövdingen i Örebro län.
Vägbeskrivning
Följ skyltning från E18 till Nobelmuseet.
Tillbaka
Besök hemsida
Alfred Nobel
Utställning
Mat och Dryck

Tillfällen

2020-09-03 - 2020-11-09