3
jul

Loranga, Masarin och Dartanjang på Björkborn

Teaterföreningen Lyset bjuder återigen på sommarteater på Björkborn!
Loranga är världens bästa pappa, han bryr sig inte om någonting. Han har en blommig tehuva på huvudet och en rödrandig badrock flaxandes kring benen. Och trots att han är vuxen, älskar han popmusik och vägrar att arbeta - för vem skulle då leka med sonen Masarin? Lorangas pappa Dartanjang bor i veboden för att det inte ska hoppa baciller på honom. Men det hjälper visst inte, för han blir sjuk jämt i alla fall...

Biljetter: 180kr/pers, tom. 20 år 90kr/pers. Förköpsavgift tillkommer.
Ett barn går gratis tom. 15 år med betalande vuxen. Går endast att hämtas ut på Turistbyrån.
Rek ålder, från 4 år.
INFO
Plats
Arrangör
Teaterföreningen Lyset
Namn
Björkborns herrgård, Nobelmuseet i Karlskoga
Adress
Björkbornsvägen 10
691 33 Karlskoga
Kommun: Karlskoga
Beskrivning
Nobelmuseet i Karlskoga är ett museum över uppfinnaren, företagaren, donatorn och instiftaren av Nobelprisen Alfred Nobel. Här i Karlskoga, på Björkborns herrgård, bodde Alfred Nobel under sommarperioderna de sista åren av sitt liv. Han hade då köpt AB Bofors Gullspång och fick Björkborns herrgård med i köpet. Han valde att bo på Björkborn under sina vistelser i Sverige. Alfred Nobel lät bygga ett laboratorium i närheten av herrgården där krutexperiment och försök med konstgjort gummi gjordes. Laboratoriet finns kvar och är idag en utställning om Nobels experimentverksamhet och företagande. Herrgården visar utställningar om människan Alfred Nobel. Museiverksamheten i Karlskoga startades på 1970-talet med sommarutställningar om Alfred Nobel. 1982 grundades Stiftelsen Alfred Nobels Björkborn med museinamnet Nobelmuseet i Karlskoga. Idag utgörs stiftarna av Nobelstiftelsen, Karlskoga kommun, SAAB Dynamics AB och Akzo Nobel AB. Ordförande är landshövdingen i Örebro län.
Vägbeskrivning
Följ skyltning från E18 till Nobelmuseet.
Handikappinformation:
Sitter du i rullstol eller har problem med att gå så kan du endast besöka bottenvåningen i herrgården pga trappa upp till våning två.
  • Anpassad toalett
  • Ramp
Tillbaka
Karlskoga
Barn
Familj
Teater
Guldkorn

Priser

Pristyp: Vuxen
Pris: 180 kr
Beskrivning:
Serviceavgift tillkommer
Pristyp: Ungdom t o m 20 år
Pris: 90 kr
Beskrivning:
Serviceavgift tillkommer
Pristyp: Barn upp till 15 år i vuxens sällskap
Pris: 0 kr
Beskrivning:
Gratisbiljett hämtas endast ut på Karlskoga Turistbyrå

Tillfällen

2018-06-26 19:00
2018-06-27 19:00
2018-06-28 19:00
2018-06-30 14:00
2018-07-01 14:00