14
jun
31
aug

Sommarboken - Ut i det vilda

Karlskoga
Vill du gå på skattjakt, frågepromenad, pyssla eller kanske skapa din version av historien om det vilda biblioteket? Eller kanske mysa på en boktipsarfika utomhus och prata böcker.
Årets tema är ut i det vilda och handlar om uteliv i naturen men också det vilda och galna som vi alla känner ibland och behöver släppa ut. Det får vi prata mer om när vi ses i det vilda! Sommarboken erbjuder aktiviteter du kan göra helt på egen hand, med familj och kompisar eller aktiviteter som leds av någon som jobbar på biblioteket. Allt är tillåtet att läsa, hur mycket eller lite du vill.

* Beställ ett bokpaket som du hämtar utanför biblioteket
* Sommarbokenpåse - Vi delar ut sommarbokenpåsar du kan fylla med böcker. I påsen finns bokmärke, armband, pysselhäfte med kluringar och sommarboken vykort. Vill du hämta ut sommarbokpåsen utanför biblioteksentrén går det bra ringa eller mejla så bestämmer vi
en dag och tid du vill hämta. Vi delar ut så långt lagret räcker, så först till kvarn.
* Lämna in boktips och få en bok. Du väljer om du vill rita eller skriva ditt boktips på ett särskilt vykort. När du lämnar in vykortet får du välja en gåvobok. Går bra lämna in flera vykort men vi lämnar endast ut en bokgåva. Vykorten finns att ladda ner på hemsidan eller hämta
på biblioteket.
* Sommarbokens ambassadör 2021 – Jonas Leksell. Kanske känner du igen Jonas från TV eller radio? Under sommaren lägger vi ut filmer på bibliotekets sociala medier och webbplats med ut i det vilda hälsningar från Jonas.
* Frågepromenad – 10 uppdrag om djur och natur. Frågepromenaden pågår under perioden 22 juni-15 augusti och finns uppsatt på flera olika platser. Den är skapad av Naturhistoriska museet i Göteborg. Svarstalong kan du hämta på biblioteket eller ladda ner på hemsidan.
Svarstalongen kan du lämna in på biblioteket och får då ett fint diplom. Har du tur kanske du vinner ett spännande paket på temat ut i det vilda.
* Bokskattjakt. Finns det något barn som inte gillar skattjakt? Vi tror inte det. Det här är en riktigt somrig bokskattjakt för barn och barnfamiljer. Biblioteket kommer att välja en plats i naturen och gömma skatter och lägga ut en bild med koordinater från platsen där skatten är
gömd på bibliotekets sociala medier. Det är skattsökarnas uppgift att hitta skatten och skicka en bild på sig själva till biblioteket då de har hittat skatten. Bilder som ni har skickat kan publiceras på bibliotekets sociala medier.

Vill du läsa mer om Sommarboken, få boktips, hitta pyssel och mycket mer. Kika in på: www.barnensbibliotek.se/sommarboken

För vem? Sommarboken är för dig mellan 6-12 år.
Under vilken period pågår Sommarboken? 14 juni-31 augusti.
Var? Utomhus, digitalt eller inne på biblioteket.
Kostar det något? Alla aktiviteter är gratis.
Behöver jag anmäla mig? En del aktiviteter pågår hela sommarlovet, dessa aktiviteter behöver du inte anmäla dig till. Aktiviteter som bibliotekspersonalen håller i kräver föranmälan för att vi ska kunna mötas så tryggt som möjligt och med hänsyn till rådande restriktioner.
Vad händer vid dåligt väder? Är det riktigt ruskigt och regnigt kan vi behöva ställa in en utomhusaktivitet. Håll utkik på vår webbplats, Facebook och Instagram.
INFO
Plats
Arrangör
Karlskoga bibliotek
Kyrkbacken 9
691 83 Karlskoga
biblioteket@karlskoga.se
Namn
Karlskoga Bibliotek
Adress
Kyrkbacken 9
691 31 Karlskoga
Kommun: Karlskoga
Beskrivning
En mötesplats i Karlskoga
Tillbaka
Besök hemsida
Barn
Familj
Lovaktiviteter

Priser

Pristyp: Gratis
Pris: 0 kr

Tillfällen

2021-06-14 - 2021-08-31