Linda Dahl

Sångare, låtskivare och årets Degerforsare 2012

Linda Dahl, född 1972 i Degerfors, är sångerska och låtskriverska. Dahl var sångerska i gruppen Angel från Degerfors med sånger som Sommaren i City och Venus Butterfly.

Tillsammans med Peter Dahl och Thomas Holmstrand skrev Dahl det vinnande bidraget vinnarbidraget i Melodifestivalen 2000, "När vindarna viskar mitt namn", som framfördes av Roger Pontare. Låten kom på 7:e plats i Eurovision Song Contest år 2000. Låtskrivartrion har också komponerat låtar till Streaplers, Sten & Stanley, Drifters, Black Jack, Matz Bergmans, Martinez, Barbados, Face84 m fl.

Under 2010 skrev Linda tillsammans med Åsa Karlström låten "Vi kan alla göra nåt" åt Dansband för Haiti. Låten var en del i ett välgörenhetsprojekt för jordbävningsoffren i Haiti. Ett 50-tal av Sveriges dansband medverkade på låten, som släpptes som singel och vars inkomster går till "Läkare utan gränser" och vidare till Haiti.

Dahl sjöng in Smurfhits 1 och 2 i början av 90-talet, och var mellan åren 2005-2009 sångerska i det bluegrassinspirerade bandet Whiskey & Dynamite. Sedan 1996 sjunger Linda även i gruppen "S.O.S - A Tribute to ABBA".

Våren 2012 blev Linda och hennes make Peter valda till "Årets Degerforsare".

Relaterade sidor