Värmlands Destinationer

Utforska värmlands och Örebro läns

Destinationer

[Tillbaka]
 • Askersund
 • Arvika
 • Degerfors
 • Eda
 • Filipstad
 • Forshaga
 • Grums
 • Hagfors
 • Hallsberg
 • Hammarö
 • Karlskoga
 • Karlstad
 • Kil
 • Kopparberg
 • Kumla
 • Kristinehamn
 • Laxå
 • Lekeberg
 • Lindesberg
 • Munkfors
 • Nora
 • Storfors
 • Sunne
 • Säffle
 • Torsby
 • Årjäng
 • Hällefors
 • Örebro
Arvika
Degerfors
Eda
Filipstad
Forshaga
Grums
Hagfors
Hammarö
Karlskoga
Karlstad
Kil
Kristinehamn
Munkfors
Storfors
Sunne
Säffle
Torsby
Årjäng
Vänern
Kopparberg
Hällefors
Lindesberg
Nora
Örebro
Lekeberg
Kumla
Hallsberg
Laxå
Askersund
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]
[Stäng]

Våra destinationer

Arvika
Arvika i hjärtat av Värmland har Sveriges innersta hamn, ett blomstrande kulturliv, stolta hantverkstraditioner och storslagen natur. Välkommen! Arvika har en mysig och välkomnande stadskärna med inbjudande butiker, gott om restauranger och hamnområdet är centrum för nöjeslivet under sommaren. Här finns sevärdheter för den kulturintresserade, rikt musikliv, 165 sjöar för fiske och vattenäventyr och vida skogar för friluftsliv. Välkommen!
Askersund
Mitt i Sveriges hjärta, vid toppen av Vättern, ligger Askersund. I denna lilla stad precis vid vattnet råder skön atmosfär året om. Askersund är en mysig trästad med kullerstenstorg, caféer, hamnliv och små butiker. I Askersunds kommun ligger urskogen Tiveden och Tivedens nationalpark. Här finns också 30 naturreservat, de flesta med utmärkta vandringsleder. Här har människor vandrat sedan urminnes tider. I Askersundsområdet finns mycket vatten. Vätterns norra skärgård är ett populärt resmål för både fritidsbåtar och paddlare. Med turbåt, hyrd båt eller varför inte med kajak kan du ta dig ut i skärgården bland 350 öar, kobbar och skär. Välkommen hit!
Degerfors
I Degerfors har du nära till vatten och storslagen natur. Här finns sjöarna Möckeln, Skagern, Ölen, Storbjörken och Lillbjörken. Här finns möjligheter till ett rikt fiske och naturliv.
Eda
En kommun har betydande gränshandel, historiska sevärdheter och härliga naturupplevelser både sommar och vinter. Välkomna till Eda!
Filipstad
Älg- och bäversafari, guldvaskning, vandring, häst och vagn, vildmarksritter, dressin, kanot, långfärdsskridsko, golf, minigolf, tennis ,paintball, sumobrottning!!! Och mycket mycket mera... Tillåt dig också att bara ta det lugnt vid stranden – bada eller prova fiskelyckan i något av våra vattendrag. Ditt fiskekort kan du bl.a köpa på turistbyrån. Hos våra aktivitetsföretag har Du många valmöjligheter; för säkerhets skull - boka innan du gästar oss, så vet du , att du inte missar något.
Forshaga
Vi berättar gärna om Klarälven, bjuder på fiskehistorier och berättelser om vår flottningsepok. Vi erbjuder en aktiv fritid, inte minst genom vår bilfria led Klarälvsbanan. Närheten ger dig möjligheter. Karlstads puls - naturens lugn, här har du båda miljöerna inom räckhåll.
Grums
Hagfors
Vandra med guide, följ med på spännande vildmarkssafari eller cykla längs Klarälven – hur du än väljer att ta dig fram kan vi lova en fantastisk naturupplevelse längs vägen. Här finns något för alla – valet är ditt!
Hammarö
Hammarö är en ö som ligger i Vänern. Oavsett om du besöker centrumstråket i huvudorten Skoghall eller Skärgårdsmuseet i Hammarö Kulturbygd har du nära till Värmlands skärgård. Här finns utöver ett rikt kulturliv bland annat vackra badplatser och mysiga restauranger att besöka.
Karlskoga
Karlskoga har en spännande historia där Alfred Nobel och hans testamente är en viktig del. Du är välkommen till Björkborns herrgård för att ta del av hans liv. Du kan också hälsa på hemma hos bruksarbetarna på Arbetarmuseet Gråbo och se hur de arbetade med järnframställning i Granbergsdals hytta.
Karlstad
I Karlstad är vi stolta över vårt utmärkta krog- och kulturutbud. Finfranskt, ursvenskt eller spännande libanesiskt för gommen. Här finns ett av Sveriges sex operahus, konsthall Lars Lerin och alltid något kul evenemang på gång. Välkommen till en rikare upplevelse. Varmt välkommen till Karlstad.
Kil
I Kil finns en mängd vattendrag, sjöar och tjärnar och i vår natur kan du vandra, fiska, plocka bär och svamp. Med lite tur får du chans att se vilda djur som bäver, rådjur, älg och räv.
Kopparberg
Utforska naturen till fots och i kanot på Bergslagsleden och Nittälven. Upplev guldets mystik när du lär dig att vaska guld i en guldvaskarskola och besök Opera på Skäret där du får uppleva sångens magi. Det här och mycket mer har Kopparberg att erbjuda. Upplev ditt Kopparberg i sommar!
Kristinehamn
Promenera i den charmiga lilla stadskärnan med anor från 1600-talet eller njut av Vänerns vatten som är Europas största insjöskärgård med tusentals öar, kobbar och skär. Här lockar Skärgårdsturer, långgrunda sandstränder, släta klippor, shopping, mat, nöjen, kulturupplevelser och mycket annat.
Kumla
Foto Sune Eskelinen
Välkommen till Kumla, en kommun i utveckling mitt i Sveriges befolkningstätaste centrum! Vi är en kommun som satsar på konst och kultur och har ett brett utbud av unika museer och andra historiska sevärdheter. Vi värnar om mötet mellan människor och skapar vackra parkmiljöer i stadskärnan. Natur och friluftsliv finns alltid nära till hands, likaså upptäckter och aktiviteter för hela familjen. Varmt välkommen att uppleva Kumla – på ditt sätt!
Laxå
Laxå bjuder på storslagen vild natur i Tiveden med djupa urskogsupplevelser i National Park Tiveden. Fina sjöar och underbar natur ger stor möjlighet till aktiviteter som vandring, fiske, paddling, cykling och rida häst. Många leder med olika övernattningsmöjligheter för att uppleva och koppla av. Välkommen ut!
Lindesberg
I vidsträckta Lindesberg finns allt från böljande ängar och sädesfält till trolska tjärnar med blommande näckrosor. Här kan du känna historiens vingslag fyllda av Bergslagens speciella karaktär, från gruvorna i norr ned till slätterna i söder. Kom och upplev svensk industrihistoria på något av våra museer, besök någon av alla våra småbutiker, loppisar och gårdsbutiker eller kom och bli nostalgisk på en av våra motorträffar. I Lindesberg finner ni många aktiviteter för såväl stora som små. Känn er varmt välkomna!
Munkfors
Anrika och spännande sevärdheter med en blandning av kultur, natur, tradition, fest och humor. Ransäter och Hembygdsgården med sina muséer och evenemang är väl värda ett besök samt vackra Bruksparken och Klarälvens högsta naturliga vattenfall i Munkfors. Ta gärna en cykeltur på bilfria Klarälvsbanan.
Storfors
Kanot
Som ett blått band slingrar sig sjösystemet Bergslagskanalen genom Storfors kommun. Kom hit och upptäck alla smultronställen längs pärlbandet av sjöar, älvar, kanaler och slussar. Med 570 kilometer strandlinje blir det aldrig trångt. Här bjuds ett aktivt friluftsliv i historiska kulturmiljöer.
Sunne
Sunne ligger vid sundet mellan Övre och Mellanfryken och här finns många måstebesök. För de kulturintresserade finns Selma Lagerlöfs Mårbacka, Rottneros Park och Västanå Teaters Berättarladan. Barnen lockas av Vattenlandet och Ski Sunne. Dessutom finns här ett av Nordens största SPA, Selmal Spa+.
Säffle
Säffle är kommunen som börjar vid Vänerns strand. Trots en hisnande historia, med start i 600-talet är Säffle Sveriges yngsta stad.
Torsby
Åk skidor på sommaren i Torsby Ski Tunnel eller bygg en egen timmerflotte. Våra populära konstgårdar och genuina finnkultur varvas med äventyrsbad och snösäkra skidanläggningar. Event som EM i rally cross, Swedish Rally och Svennis cup lockar tusentals besökare varje år, välkommen du också.
Årjäng
Ge oss en chans att visa dig vad Årjängs kommun har att erbjuda – du kommer inte att ångra dig. Med våra 1000 sjöar, 300 km vandringsleder i en natur, rik på vilda djur, upplever du vildmarken.
Örebro
Örebro - Sveriges 7:e största stad, erbjuder både sköna sommarnöjen, upplevelser och ett stadsnära naturliv.